Kan kvinnelig hårtap gjøre deg skallet?

Det finnes enkelte typer hårtap som kun rammer kvinner. Tap av kvinnelig hår er ikke det samme som mannlig hårtap – som bestemmes av arv. Kvinnelig håratap er midlertidig og er sjelden et varsel om skallethet. Slike tap av hår bør imidlertid ikke bli ignorert om du skal bevare helsen på en god og skikkelig måte. Det er faktisk mulig for en kvinne å lide av hormonelle hårtap som fører til skallethet.

Kvinner kommer ikke unna hårtap, de heller. Foto: Wilson Delgado

Noen av de vanligste årsakene til kvinnelig håravfall er:

– Graviditet
– Emojosjonelt stress
– Medisinsk behandling
– Hormonelle typer håravfall

Det er viktig at du forstår at det er det som skjedde for tre måneder siden som regulerer hårtapet ditt i dag. Tenk deg tilbake til hvilke tiltak som ble utført for tre måneder siden, og se da på hvilke tiltak som bør gjøres for å kutte hårtapet. Dette gjelder både for menn og kvinner.

Om det ikke har skjedd noe du kan tenke deg om, så er det noen ting som kan regulere hårtapet ditt:

– Stress som du ikke vet om selv.
– Hormonelt hårtap (noe som KAN føre til skallethet – også hos kvinner)
– En naturlig utskiftning av gammelt hår

Dog skal det sies at det er en del produkter og klinikker som kan hindre deg i å bli skallet som kvinne. Det er vel ikke akkurat mange damer som går rundt skallet – og dette er fordi det er mulig å fremskaffe kunstige hårsekker og transplantere dem fra baksiden av hodet og frem slik at du vil se helt naturlig ut og få en fin hårlinje igjen.

Hårtap og hårtransplantasjon

Hår er viktig

Hår er et slående og viktig trekk ved menneskekroppen. Hårtap er sak med stor bekymring for veldig mange mennesker. Arvelig skallethet er spesielt en svært problematisk tilstand. I denne type

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

skallethet håret regelmessig tapt på både i vikene (altså i panneregionen) og på toppen av skallen.

Arvelig hårtap hos menn (androgenetic alopecia) er den vanligste grunnen som forårsaker hårtap. Dette reguleres av alderdom og en stor dose mannlige hormoner. I motsetning til den vanlige oppfatningen er arvelig skallethet ikke et noe som skjer i hver generasjon. Men hvis din far er helt skallet og man mister hår på et tidlig stadium, så kan man nok slå fast at dette er grunnen til at du begynner å miste hår.

Større doser av mannlige hormoner fører også til hårtap. Så om du er ekstremt mandig, så skal det sies at det er mulig at du kan gå på en smell med tanke på å beholde håret. Dessuten, stress, feil ernæring og forurensning vil være ting som får håret til å dette av.

Skaff deg kosttilskudd for å motvirke hårtap

Ta kosttilskudd for å stoppe hårtapet. B-vitaminer er skikkelig bra, og du bør få i deg masse jern om du er kvinne og mister mye hår. Heldigvis er det flere løsninger på hårtap, og de mest populære går på hårtransplantasjonkirurgi.

Kirurger erstatte den skallede området fra noen andre områder av hodet. Derav navnet hårtransplantasjon. Hårtransplantasjon fungerer når det er nok donor hår å ta av fra bak på hodet.

Wayne Rooney var en av mange kjente personer som nylig tok en slik hårtransplantasjon da han var plaget av arvelig hårtap, og tenkte at «nok var nok». Han betalte rundt 90,000 norske kroner for å få tilbake håret – men det finnes selvfølgelig mye billigere klinikker og varianter.

Bare pass på at du vet hvilke klinikker du bør holde deg unna.

Hårtap – hva kan gjøres?

Slik motvirker du hårtap selv!

De som får håravfall på grunn av noen spesiell grunn slik som medisinering, unormale hormonnivåer

Hårtap kan motvirkes ved å besøke legen din. Foto: Wikipedia Commons

eller infeksjon i hodebunnen kan behandles enkelt og greit av medikamenter. Det mest plagsomme og de ​​vanligste formene for skallethet er den vanligste skalletheten der håret forsvinner langs tinningene og pannen hos menn og avtar i tetthet hos kvinner. Slike varianter av hårtap er vanligvis eller alltid genetisk fremstilt. Genetisk hårtap er vanligvis forårsaket av et enzym i kroppen som omdanner testosteron til dehydrotestosterone (DHT). DHT fører til krymping av hårsekkene og tynner dem ut. Dette resulterer i generasjonen av tynnere og svakere hårstrå som faller av veldig raskt.

Det finnes noen spesielle hårpleieprodukter som inneholder en gruppe av urter som gir bedre hodebunn og samtidig gir håret ernæring og vil også hjelpe med å kontrollere flass. Slike shampoer og hjelpemidler vil som regel hjelpe deg når det kommer til begrensing og utsetting av hårtapet, men vil på ingen måte sørge for at du ikke mister håret i fremtiden.

Det som kan gjøres mot hårtap er følgende:

1. Gå til legen og hør med han hva slags type hår du har. Om du har et tjukkt hår, men stort hårtap ,så skyldes det mest sannsynlig at du ikke har behandlet håret ditt skikkelig.

2. Skaff deg en oversikt over hvilke produkter du tror at du vil være villig til å bruke.

3. Om det har gått så lang tid med hårtapet ditt at du vurderer en FUE hårtransplantasjon, så anbefaler vi det på det sterkeste. Men ikke gå til hvilken som helst klinikk – vær på vakt og spør om de har noen gode og sikre kilder på at folk tidligere har ment at denne klinikken er god til å fikse håret til folk.

Derfor mister du mye hår

Det er veldig naturlig for en person å miste 50-100 hår hver dag under kroppens hårfornyelse. Men

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

de fleste lider én gang i livet av tunge hårtap. Det kan være ulike årsaken til dette som medisinering, kjemoterapi, eksponering for stråling og visse kjemikalier, hormonelle faktorer eller stress. Det finnes alltid et svar på hva som forårsaker, og det finnes alltid en løsning for deg som vil dempe eller fjerne hårtapet.

I de fleste tilfellene er håravfall midlertidig, men i visse tilfeller kan det være permanent – avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Noen av de vanligste årsakene til hårtap har vi tatt for oss i denne artikkelen.

Hormonelle grunner til hårtap

Hormoner er stimulerende til hårveksten og forårsaker hårtap . Hormoner påvirker sterkt vår hårvekst – både positivt og negativt, og dette gjelder for både mann og dame.

Hormonelt hårtap vil si at det er arvelig, noe som gjør at det kan bli vanskelig å gjøre noe med det i lengden. I så fall må man nesten vurdere en FUE hårtransplantasjon for å få tilbake alt håret.

Det vil fungere, men kan koste deg ganske dyrt.

Graviditet fører til hårtap

Mange kvinner opplever håravfall etter graviditet. I en slik situasjon går håret inn i en hvilefase. Noen kvinner opplever hårtap i løpet av to til tre måneder etter en fødsel.

Hårproblemer på grunn av graviditet er midlertidige og i mange av tilfellene utryddes de innenfor en tid på 1 til 6 måneder. Dette skjer på grunn av diverse hormonelle endringer som skjer i kroppen under svangerskapet.

P-piller

Noen som tar p-piller i yngre alder møter på problemet hårtap. Androgen alopeci er forårsaket på grunn av ulike hormonelle endringer i kroppen, og p-pillene stimulerer disse slik at det settes i gang et hårtapsprosjekt.

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

Damene som har hatt hårtap i familien må konsultere lege før de tar noen piller. Denne typen hårtap er midlertidig og kan slutte innen 1 til 6 måneder. Men i noen av tilfellene har det blitt lagt merke til at en kvinne ikke kan få noe av håret tilbake som var forårsaket av dette.

Da blir man i så fall nødt til å ta en FUE hårtransplantasjon.

Mangelfull kosthold

Et godt balansert kosthold rik på variert utvalg av næringsstoffer er like viktig for håret ditt helse. Personen som spiser mindre av proteiner eller har uregelmessige spisevaner lider med hårtap. Vanligvis å redde protein kroppen vår dytter vokser hår i hvilefase. Hvis håret ditt kan bli trukket ut ved roten veldig lett, så dette kan skyldes mangel på et godt balansert kosthold. Denne tilstanden kan overtaket ved å spise en diett rik på proteiner og andre nødvendige næringsstoffer.

Dårlig kosthld

Hvis en person enten ikke kan ha tilgang til jernrik mat eller hans / hennes kropp ikke kan få i seg nok av jern kan dette forårsake hårtap. Kvinner under menstruasjonen er mer tilbøyelige til å være mangelfulle på dette området enn alle andre mennesker.

Kjøp jernpiller og B-vitaminer på ditt nærmeste apotek.

Sykdom

Håravfall på grunn av en sykdom er svært vanlig, men denne typen hårtap er midlertidig og håret kan vokse igjen etter at man har blitt frisk. Sykdommer som infeksjon, influensa og høy feber kan føre til hårtap.

Visse medisiner som kreftbehandlinger og kroniske sykdommer vil også føre til hårtap. En person som mottar plastisk kirurgi rundt ansiktet vil også skaffe seg håravfallproblemer.

Hva er normalt når det kommer til hårtap?

Det er viktig å merke seg at tap av hår er en naturlig prosess med alt 100-300 hår som detter av kroppen hver dag. I denne artikkelen vil vi se på to ulike aspekter rundt normalt hårtap. For det første vil vi

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

undersøke hva som faktisk er involvert i hårvekstsyklusen. Og så vil vi se på om hårtapet ditt er grunnet arvelig hårtap eller om det kun er midlertidig.

Håret består av lange, vridde fibre som er beskyttet av et belegg av celler.

Dette voksende fiberet stivner til slutt og vokser ut fra hodebunnen. På dette stadiet er fiberet dødt, men rotspissen inneholder levende celler slik at håret kan vokse.

Mennesker er født med varierende mengder av myke og fine kroppshår. Gjennom tiden vil noe av dette håret bli sterkere og videreutvikler egenskaper som farge og hårfasong. Fram til starten av puberteten vil hårfestet være preget av et dårlig spredt hårfeste.

Fra hodet vil det være naturlig å miste fra 50 til 100 hår hver dag, og om du mister mer enn dette vil du etter hvert tynnes ut på toppen og miste håret.

Men det finnes selvfølgelig produkter som kan hjelpe deg til å ikke gå på den smellen. Og om du allerede har gått på den smellen, og er ganske tynn i håret, så vil det være mulig å utføre en FUE hårtransplantasjon hos en seriøs klinikk – enten innenlands eller utenlands.

Er behandlinger av hårtap kun svindel?

Håravfall-industrien er ikke en som har stor tillit hos folk flest. Jeg må innrømme at dette er helt forståelig i og med at det er mange svindlere som har misbrukt tillit hos altfor mange sårbare mennesker – mennesker som har fått verdiløs og farlige produkter i bytte for sine hardt opptjente penger. Men er det slik at det ikke er noen ting som fungerer mot hårtap?

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

Det beste rådet vi har når det kommer til hårtap er; rådfør deg med en lege eller skaff deg en gratis konstulasjon hos en ordentlig klinikk.

Dog er det ikke sånn at det ikke finnes noen ting som kan kurere tidlig hårtap. For det er det så absolutt – du trenger bare å møte på de riktige produktene og de ærlige folkene. Og de finner du ikke i form av mirakelkurer på nettet.

Er det ingen reell behandling som kan slå til i et forsøk på å behandledoctor-1295571_960_720 herjinger tidlig hårtap? Det enkle svaret er ja – det er flere gode, rimelige, tilgjengelige og effektive hårtap- behandlinger tilgjengelig for øyeblikket. Noen har også blitt godkjent av FDA for behandling av hårtap, mens andre trekker på seg et stempel som kommersielt tilgjengelige produkter.

Først og fremst må hver enkelt finne den eksakte årsaken eller årsakene til hans eller hennes hårtap. Gitt det faktum at tidlig eller overdreven håravfall er ofte forbundet med underliggende medisinske tilstander bør du gå til en lege eller klinikk og høre om hva som forårsaker hårtapet ditt.

Alt for mange kaster seg ut i dårlige kurer og medisiner uten helt å vite hva de går til nettopp på grunn av at de har et klart standpunkt om hva de bør gjøre. Men slik bør det altså ikke gjøres.

Les også: Liste over medikamenter som motvirker hårtap

Mitt råd i alle tilfeller er å søke veiledning av en kvalifisert lege nettopp fordi konsekvensene av ikke å gjøre det kan være alvorlig i et lite antall tilfeller. Selv om alle bevisene peker mot et utbrudd av arvelig mannlig hårtap vil det trolig være best å søke råd hos legen bare for å utelukke andre faktorer.

Når årsaken til hårtap har blitt riktig diagnostisert vil du være i stand til å velge en passende form for behandling. Hør med legen hvilke produkter som kan passe deg, eller finn andres erfaringer på internett.

Et par tips angående hårtap på slutten:

– Alltid søk råd hos legen din før du gjennomgår en hårtap-behandling.

– Du skal vite at det er ofte en enkel forklaring for overdrevet håravfall og de aller fleste tilfeller kan behandles av medikamenter.
Myter rundt hårtap

Her har vi samlet noen myter om hårtap for å avlive det du kanskje har hørt fra noen uten medisinsk utdannelse som har tatt seg friheten til å spre litt propaganda. De aller fleste myter stemmer ikke, noe vi skal bevise her.

Myte 1: Mye alkohol fører til hårtap

Det stemmer at kostholdet og det man putter i kroppen er svært sentralt på hvordan håret reagerer. Men alkohol har ingen direkte innvirkning på hårets stabilitet slik som mange tror. Mangel på jern og B-vitaminer er den største årsaken kostholdsmessig til at folk mister håret i mindre eller større grad, og som du kanskje

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

vet, så er det jo en hel del B-vitaminer i øl..?

Uansett anbefales det ikke med større porsjoner alkohol av andre helsemessige årsaker.

Myte 2: Røyking fører til hårtap

Det er heller ikke slik at røyking i seg selv har noen direkte innvirkning på hårtapet. Men igjen; det skal sies at røyking ikke har noen veldig fremmende helsemessige årsaker i det hele tatt. Tidlig død, kreftfremkallende og stygg ånde er bare noen av minusene ved å kjøpe en røykpakke. I tillegg er det dyrt.

DOG skal det sies at det finnes beviser på at håret kan oppleve en hurtigere utskiftningsprosess om det blir utsatt for dårlig og innestengt luft. Og røyking fører vel ofte til nettopp dårlig luft.
Myte 3: Du kan få hurtigere hårtap ved å benytte caps/lue

Dette er en sannhet med modifikasjoner. Hårtapet vil merkes mye tydeligere av den mannen eller kvinnen som benytter seg av en lue i og med at hårtaper blir tydeligere. Det er som regel når man dusjer at man ser hvilket enorm hårtap som samles nede ved slusjen – og dette er samme effekt man får når man bruker caps/lue.

Håret blir på en måte «dratt vekk» fra hodebunnen, og det som ellers ville samlet seg rundt omkring i huset eller på jobben vil nå samles inne i luen eller capsen.

Er det andre myter eller spørsmål du har rundt hårtap, så skal vi for alvor prøve å hjelpe deg ved å svare på dine spørsmål rundt emnet. Bare spør i vei i kommentarfeltet om det er noe du lurer på.

Velkommen til bloggen om hårtap

Hårtap er noe som hindrer veldig mange i livet sitt. Samfunnsdebatten rundt hårtap har ikke akkurat vært veldig stor i Norge, så det er et problem som ikke veldig mange ser veldig alvorlig på.

Men det er slik at rundt halvparten av alle norske menn vil oppleve å miste hele eller deler av håret før de har fylt femti år. I og med at denne statistikken er så klar som den er, så vil det si at rundt 1 million norske menn nå går rundt med et betydelig eller mindre betydelig hårtap – som kan ha store konsekvenser for både selvfølelse og andre ting.

Her på denne bloggen kommer vi til å skrive en del om følgende kategorier:

– Hårtap hos menn
– Hårtap hos kvinner
– Hårtransplantasjon
– Medisiner mot hårtap

Vi håper du følger med og leser våre innlegg!