Begynner å bli tynn i håret

Spørsmål:

Jeg har i den siste tiden opplevd store selvtillitsproblemer angående det å være tynn i håret. Har ikke fått

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

noen negative meldinger om det, men regelmessige kommentarer som visstnok er sarkastiske kommer ganske så ofte. Er sikkert ikke vondt ment, men de sårer veldig. Faktisk så mye at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med det lengre.

Jeg har altså i løpet av de 2 siste årene opplevd å ha blitt nokså tynn i håret i en alder av 17 år (!!!!!!), ikke måne-tynn i håret – men slik at hodebunn er synlig og ganske rød. Dermed vises det veldig godt til tider, faktisk hele tiden. Mulig noen ser på dette som en bagatell, men det gjør så absolutt ikke jeg – så vær så vennlig å vær saklige!

Er det noen som har peiling på hva jeg kan gjøre? Bruker til vanlig Dax, så kan det ha noe med det å gjøre? Nokså tvilsomt kanskje, ettersom ingen andre virker å ha dette problemet!

Håper virkelig noen kommer med tips, for trenger det sårt nå! Btw, så på tv her om dagen at det var en sprayboks som visstnok gjorde hår tykkere eller noe – noen som har hørt/ sett den?

Svar:

Det kan være genetisk, og da er det såvidt meg bekjent desverre lite å gjøre med saken. Dax er uansett ikke bra for håret, og er virkelig ikke noe å satse på å det lange løp. Min tommelfingerregel er at hvis det går ut etter en vask, kan det brukes uten bekymringer.

Forøvrig synes jeg du bør oppsøke legen din angående dette, og iallefall ikke utelukke det alternativet fordi du kanskje synes det er litt flaut. Vil anta at en lege vet mer om dette enn folk flest(cpt. obvious), eller kan henvende deg til en spesialist som gjør det. Har hørt mye om ymse hårvekst/hårtykningsmiddel, men vet ikke hvor utbredt dette er i Norge though.

Vitaminer som motvirker hårtap

Vitaminer er nødvendig for kroppens helse, samt hårets helse. Ulike vitaminer bidrar til å opprettholde kroppens stoffskifte og hårvekst. Disse forhindrer også at håret faller av i ung alder.

Så det er veldig viktig for deg å ta forskjellige vitaminer i ditt daglige kosthold i tilstrekkelig mengde. Noen av de viktigste vitaminer og mineraler som er nødvendige for å opprettholde din hårvekst er biotin, folsyre, magnesium, svovel, sink og inositol. Å innta disse vitaminer og mineraler i tilstrekkelig mengde vil forhindre

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

håravfall og vedlikeholde hårvekst.

Men det er heller ikke bra å innta alt for mange vitaminer. Så det er veldig viktig for deg å vite hvor mye av disse vitaminene og mineralene du trenger i ditt daglige kosthold for å holde deg vekke fra hårtap.

Forskere har utført en rekke tester på disse vitaminer og mineraler for å vite hvordan disse bidrar menneskehår enten vokser eller hindre dem. Og fra forskjellige studier vitalitet av disse vitaminer og mineraler for menneskehår er etablert. For eksempel; forskere har funnet at mangel på magnesium fører til håravfall hos menn. Tilsvarende er en mangel på inositol eller biotin resultere i totalt hårtap eller fullstendig skallethet.

Hvis du tror at du mister håret og trenger litt mer vitaminer for å konsumere i kosten din kan du velge mellom ulike matdietter rike på vitaminer som er nødvendige for hårvekst. Du kan også velge multivitaminer. Men før du velger noe alternativ ville det være bedre å konsultere lege eller ernæringsfysiolog for å vite det nøyaktige inntak du må ha. For stort inntak av mineraler og vitaminer fører også til et hårtap.

For eksempel: vitamin A er bra for immunforsvaret og håret helse hvis du konsumerer i rett mengde. Men da tatt i overkant kan forårsake hårtap og mange andre helseproblemer. Fettsyrer er et annet eksempel; ulike fettsyrer vedlikeholder hårets tekstur og redde det fra tørrhet.

Du kan også prøve på ulike sjampoer for å holde håret ditt vedlike. Men ikke prøv noe produkt på grunnlag av en dårlig TV-reklame. Spør legen din for rett type olje og shampoo som vil forhindre hårtap.

Slik motvirker man hårtap

Denne artikkelen vil fokusere på fire grunnleggende tilnærminger for å stoppe hårtap:

1. En medisin basert tilnærming for dem som ikke ønsker å ta sterke medisiner for å stoppe hårtapet.

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

2. Et kommersielt produkt for de som foretrekker en ikke-stoff løsning, men som fortsatt ønsker en behandling som har blitt bevist fungert.

Det er fortsatt et faktum at bare to Hårtap-behandlinger har blitt godkjent av FDA, og begge kan bli klassifisert som sterke medisiner. Propecia (finasterid) er behandling av valg for mange menn med god grunn – det har en tendens til å fungere! Det er et kraftig medikament som hemmer dannelsen av DHT i systemet, til slutt til et nivå som er tilstrekkelig lavt til å stimulere en normal vekstsyklus.

Rogaine (minoxidil) fungerer annerledes ved at det stimulerer hårvekst hos både menn og kvinner ved å overstyre den naturlige prosessen som foregår hos begge kjønn når de først opplever hårtap. Disse stoffene kan brukes enten på egenhånd eller kombineres. Kvinner bør søke profesjonell lege før man bruker Propecia.

Markedet av kommersielle håravfall-produkter er mye mindre entydige, og det er her at mange svindlere herjer med å tilby søppel til folk som sliter med hårtap. Det beste rådet jeg kan gi her er forskning, forskning, og mer forskning! Mange nyttige produkter finnes på markedet, men ingen har blitt godkjent av FDA. Trolig de beste, og absolutt mest populære, kommersielt tilgjengelige produkter er de som inneholder naturlige ingredienser som har vært vist i feltforsøk for å redusere hårtap og stimulere til gjenvekst. Du kan finne ut mer om disse produktene ved å besøke nettsteder som mener de kanskje stoppe hårtap.

Det blir stadig tydeligere at dårlig ernæring og moderne livsstil kan ha en negativ innvirkning på helsen, og håravfall er intet unntak. På det mest grunnleggende nivået, kan bedre ernæring minimere hårtap og støtte andre behandlinger som oppmuntrer til gjenvekst. Dette kan oppnås ved å:

– Spise tilstrekkelige mengder protein.

– Spise passende nivåer av nyttige karbohydrater.

– Oppnå en sunn balanse av fettstoffer.

– Stresse mindre i jobb og privat sammenheng.

Hva kan brukes til å minke hårtap?

Hva kan benyttes til å stoppe hårtapet du er i gang med å oppleve?

Du bør ikke bruke noen av de mest kunstige produktene i markedet hvis du ønsker å holde håret skinnende og naturlig. Heldigvis finnes det massevis av effektive medikamenter og naturlige hjelpemidler mot hårtap for både menn og kvinner. Imidlertid er det anbefalt at du oppsøker lege hvis du ønsker å bruke sterke medikamenter for å stoppe hårtapet ditt. Her er en liste over noen legemidler og naturlige ting som har

Kvinner kommer ikke unna hårtap, de heller. Foto: Wilson Delgado

bidratt til å stoppe håravfall uten bivirkninger:

Propecia:

Propecia er hovedsakelig nyttig for frontalt hårtap i form av arvelig hårtap for menn. For å hindre arvelig hårtap har propecia vist seg å være et utmerket legemiddel. Det begynner å jobbe etter kun en uke og da kan du kan føle gradvis reduksjon av hårtapet. Dette stoffet hemmer dannelsen av DHT som er den viktigste årsaken til hårtap blant menn.

Rogaine:

Rogaine er en god hårtap-behandling. Det er i hovedsak effektivt på kvinner, men kan også være med på å fylle vikene hos menn. Rogaine er nyttig i tilfelle om klienten har et høyt blodtrykk. Du kan også bestille Rogaine på nett. Rogaine har ikke noen bivirkninger som er kjent med dagens teknologi.

Balansert kosthold:

du bør inkludere vitamin B5 i ditt kosthold, som er en viktig faktor for å stoppe håravfall. Du bør også inkludere folsyre, biotin og silika i kostholdet ditt. Du kan bruke vitamin-og mineraltilskudd som et alternativ.

I tillegg kan det være lurt å sjekke denne listen over medisiner som kan kjøpes på nettet for en billig penge og som vil motvirke hårtap på en effektiv måte.

Fungerer Recrea Forte?

Selv har jeg prøvd Recrea Forte en del måneder nå og har dermed en del erfaring rundt produktet. Først og

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

fremst kan jeg bare begynned med å si at jeg foreløpig ikke merker veldig mye forskjell. Hårtapet i vikene har kanskje dempet seg noe, men noen stor forskjell kan jeg altså ikke spotte.

Det skal sies at det står på pakken at Recrea Forte skal fungere best om man er i ferd med å utvikle en måne oppe på kronen, noe jeg ikke er. Kun litt hårtap i vikene foreløpig, noe jeg skal prøve å dempe ved å bruke dette produktet. So far – not good.
I tillegg står det jo på Recrea Forte-pakken at den skal «fungere godt for menn som er i tidlig stadie av en hårtapsprosess og mister mye hår», noe som passer meg ganske greit. Nå har det gått fire og en halv månede uten at hårtapet har stoppet opp.

Da er det kanskje på tide å slutte å benytte seg av Recrea Forte og heller bare innse at håret til slutt kommer til å falle av, for deretter å ta en FUE hårtransplantasjon? Noen mirakelkur fra utlandet er jeg i hvert fall ikke så veldig klar for å prøve da samtlige har bevist seg å være scam og ikke annet enn svindel.

Informasjon om Wayne Rooneys hårtransplantasjon

Wayne Rooney er en av verdens beste spillere, og er til glede for både Manchester United- og England-fans verden over. Helt siden han slo igjennom i 2004 (?) har hans korte hårvekst og høye viker vært en del av

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

imaget hans.

Og i starten av 2011 utførte han en hårtransplantasjon med FUE-metoden. Dette betyr at han gjennomgikk en plastisk kirurgi der kirurgene napper ut hår fra baksiden av hodet ditt og transplanterer dem foran på hodet slik at de holder seg der livet ut.

Den andre metoden, som Wayne Rooney helt sikkert overveide, var noe som kalles STRIP-metoden der man tar hele hudflak fra baksiden av hodet og setter dem på den ønskede hårlinjen. Denne metoden er like god og irreversibel som en FUE hårtransplantasjon, men etterlater et stygt arr på baksiden av hodet.

Har du sett bildet av Wayne Rooney etter at han tok hårtransplantasjonen?

Vel, det bildet han la ut selv viser at han har røde prikker på toppen av hodet, noe man får i etterkant av en slik hårtransplantasjon. Om du er redd for å ha en stygg hodebunn i etterkant av operasjonen, så bør du rett og slett ikke ta en operasjon. Fordi det er enkelt og greit slik det kommer til å være i tre-fire uker etter en hårtransplantasjon – uansett metode.

Så Wayne Rooney kommer til å ha full hårmanke neste gang han spiller en Champions League-finale. Akkurat det er ganske morsomt å tenke på.

Ulempene ved å dra utenlands for å ta en FUE hårtransplantasjon

Mer og mer populært blir det å dra utenlands for å ta en FUE hårtransplantasjon, men det er ikke bare

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

fordeler knyttet til en slik «helsereise». Helsereiser har blitt mer og mer vanlig i og med at man som regel finner gunstige vilkår i utlandet når det kommer til plastisk kirurgi da det er mye billigere og hurtigere i utlandet enn i Norge å få utført.

Men det finnes også en del ulemper ved å dra utenlands for å ta en FUE hårtransplantasjon.

1. Du må reise vekk fra Norge, noe som både koster penger og tar tid.
2. Det finnes også leger i Norge som kan gjøre slike hårtransplantasjoner, noe som gjør at markedet i Norge kanskje bør brukes om man er litt nasjonalistisk og tenker på samfunnsøkonomien her hjemme.
3. Om du er misfornøyd med noe rundt FUE hårtransplantasjonen, så vil du ha utrolig mange flere rettigheter her hjemme enn du vil ha om du tar den i et U-land feks.

Hvor fort mister man håret?

Når man er i ferd med å miste håret, så er det en prosess som kan være langvarig eller kortvarig. Dette

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

avhenger av flere faktorer. Som regel er det svært individuelt hvor mye hår du mister til en hver tid.

Menn som mister hår i ung alder vil være mer utsatt for å miste større mengder hår enn de som mister hår i 40-årene eller senere. Man vil også miste håret hurtigere dersom man både mister håret oppe ved kronen i tillegg til fremme på vikene.

For å fullføre en hårtapsprosjekt kan det ta opp til tre-fire år. Men du vil merke det ganske kjapt i hvilke områder du kommer til å miste hår. Har du hår som kommer til å holde hele livet oppe på kronen (der man får en såkalt «måne»), så vil det ikke ta veldig lang tid før det begynner å tynnes ut i dette området.

Det å miste håret kan ta alt fra ett til fem år – alt ettersom hvor stort parti på hodet som skal falle av før du er «ferdig». Så det å ta en hårtransplantasjon når du er 20 år er ikke akkurat det mest taktiske du kan gjøre da håravfallet ditt mest sannsynligvis ikke er helt ferdig enda.

Fordelene med å utenlands for å ta en FUE hårtransplantasjon

Dra utenlands for en hårtransplantasjon?

Mange velger å dra utenlands for å ta en FUE hårtransplantasjon. Ikke bare er det billigere i utlandet, men

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

det er også slik at enkelte leger er bedre stilt enn de norske til å utføre slik en operasjon.

Det er et veldig lite antall kirurger i Norge som utfører hårtransplantasjoner, og om du har gjort litt research på det, så vil du nok allerede ha en oversikt over hvor du kan dra for å få utført en slik hårtransplantasjon i Norge. Men det skal også sies at det er en del dårlige erfaringer med disse klinikkene som du kan lese rundt om på internett.

Derfor anbefaler vi deg å se utenlands etter en god hårtransplantasjon.

For… hva får du om du søker deg utenlands?

1. Billigere hårtransplantasjon.
2. Større marked med et utrolig mange kirurger som kan behandle folk på en god måte.
3. Leger og kirurger med lang erfaring som konkurrerer i et marked med veldig mange andre.

Canada har blitt veldig populært for nordmenn som skal ta en FUE hårtransplantasjon. Nå har det også blitt kjent at en lege som kaller seg «Wong» gjør det svært bra i nord-Canada og at han kan anbefales på det sterkeste.