Hvordan finansiere en hårtransplantasjon

Hvordan finansiere en hårtransplantasjon

Om man begynner å tynnes ut i vikene eller på kronen, så vil man vurdere alternativer for å tette det igjen.

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

Som regel er det slik at de aller fleste faller ned på en FUE hårtransplantasjon da den verken legger igjen arr eller synlige merker etter at man har utført en slik en. Men veldig mange sliter med å finne de riktige midlene til å finansiere en hårtransplantasjon, noe vi skal se litt nøyere på.

For det er faktisk en del måter å gjøre det på.

Nå kommer litt an på hvor du utfører et slikt inngrep, men du må nok regne med å bruke noen titusener på denne type operasjon. I Norge kan man fort få en hårtransplantasjon til rundt 30,000 norske kroner, men dette avhenger selvfløgelig helt av hvor man tar den.

I Oslo er det en veldig stor og kjent klinikk som veldig mange utfører slike transplantasjoner hos. Det ligger svært sentralt i Oslo og har etter sigende svært flinke leger som gjør sitt beste for at hårmanken din blir så naturlig som overhodet mulig.

Måter man kan finansiere en hårtransplantasjon på:

1. Forbrukslån.
2. Kredittkort.
3. Hente penger fra egen lomme.

Mange måter å behandle hårtap på

Slik kan du behandle hårtap

Svært mange mennesker lider av hårtap i løpet av livet, og det å lide av tynnende år – spesielt i en tidligere alder – kan være veldig stressende og traumatisk. Vi forbinder ofte hårtap med alderdom, men sannheten er at det er mange årsaker til dette problemet og det kan påvirke noen og enhver uansett alder.

Fra små hårløse flekker til høyt tap av hår, kan forskjellige mennesker bli berørt på ulike måter, ofte avhengig av årsaken til problemet. Heldigvis finnes det en rekke løsninger tilgjengelig i disse dager som kan

Kvinner kommer ikke unna hårtap, de heller. Foto: Wilson Delgado

hjelpe med å fremme gjenvekst av håret. Ofte vil den løsningen som er mest effektiv avhenge av en rekke faktorer, som for eksempel årsaken til problemet, nivået på hårtapet, og til og med budsjettet ditt.

Medisiner, vitaminer og urtemedisiner for behandling av dette problemet har eksistert i mange år, men i det siste har blitt behandlet med noe tvil og skepsis. Du kan også få medisiner på resept for dette problemet slik som Regaine, og for mange har dette vist seg som den ideelle løsningen, men du bør sørge for at du sjekker bivirkninger med både reseptbelagte og øvrige løsninger. Vitaminer og urtemedisiner er også tilgjengelig og kan hjelpe med dette problemet, men igjen vil årsaken til tap av hår – som kan variere fra sykdom og medisinering bivirkninger til stress og dårlig kosthold – vil ofte avgjøre hvor effektive hver behandling for hårtap vil bli.

Hårtransplantasjon er en god idè

Transplantasjoner kan vise seg som den ideelle løsningen selv om det er dyrere enn tradisjonelle løsninger for behandling av hårtap. Dog blir transplantasjoner stadig mer populært som en løsning rett og slett fordi denne formen for behandling er både permanent og effektiv.

Fordi årsaken til tap av hår kan variere så mye er det viktig å forsøke å fastslå årsaken til problemet før du prøver å behandle den. Hvis du merker at du mister håret gjennom noe annet enn aldring er det viktig å oppsøke lege før behandling. Du kan deretter bestemme hvilken form for behandling som kan best passe dine behov.

Arvelig hårtap – slik fungerer det

Tror du at du kommer til å slite med arvelig hårtap i løpet av livet?

Det kan fort sjekkes ved å se bakover på familietreet. Veldig mange bekymrer seg uten å egentlig ha noen

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

grunn til det, men det skal godt gjøres å ikke la seg bekymre dersom din far sliter litt med en minkende hårmanke.

Som regel har du vel hørt teorien på at hårtap følger morssiden, og at X-kromosonet skal gi deg svar på om du kommer til å slite med hårtap eller ikke. For slik er det nemlig ikke. Jeg tok avgårde til min lege for å høre hvorvidt jeg kom til å slite med hårmanken på grunn av at bestefar på morssiden faktisk begynte å få litt lite hår, noe han blankt kunne avvise.

Arvelig betyr at det går an å få dette kromosonet både fra mors- og farssiden. Så det at faren din har begynt å miste håret tidlig er ikke avslørende i det hele tatt for hvorvidt det kommer til å gå med din manke.

Du er i faresonen for å lide av arvelig hårtap om:

1. Faren din har begynt å miste håret.
2. En av besteforeldrene dine har mistet håret i ung alder.

Om ingen av disse tilfellene inntreffer, så vil du være på ganske trygg strand. Har du fortsatt bekymringer for at du skal oppleve hårtap (eller har begynt å miste håret allerede…), så anbefaler vi at du tar kontakt med en lege eller en hårtransplantatør.

Hva skal man ikke gjøre når man mister håret?

Vi har satt opp en del punkter til hva du IKKE skal gjøre når du begynner å miste håret. Hårtap kan være

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

veldig tungt for veldig mange menn, men man bør allikevel holde hodet kaldt og ikke miste seg helt bare fordi man sliter med en minkende hårmanke.

Dette bør du ikke gjøre om du opplever hårtap:

1. Bruke hårgelè. Det viser seg faktisk at hårgele og andre hårprodukter man bruker til å «style» håret vil ha en veldig destruktiv effekt på hårtapsprosessen. Skal du ha noe forhåpninger om å holde på håret ditt så lenge som mulig, så bør du holde deg unna hårgelè og hårvoks.

2. Bruke caps. Om du ikke mister så veldig mye mer hår av å bruke caps, så vil også dette være ødeleggende.

3. Gjøre noe som kan skade eller forverre hodebunnen din. Det viser seg faktisk at mye hårtap skyldes nettopp det at man har en tørr og skadet hodebunn. Sliter du med flass og andre ekskrementer i hodebunnen, så vil jeg for alvor anbefale deg å kjøpe en god shampoo for å minke hårtapet.

Selv har jeg brukt CICAMED SHAMPOO fra Shopping4net– og den gir kjemperesultater. Minker hårtapet, legger flassen på hylla og dufter godt. Anbefales på det varmeste.