Hvor fort mister man håret?

Hvor fort mister man håret?

Hårtap hos menn er en veldig subjektiv prosess der det er vanskelig å sammenlikne seg med andre mennesker om man skal se på hva som er «vanlig». For det er nettopp slik at tap av hår avhenger av mange

Hårtap kan motvirkes ved å besøke legen din. Foto: Wikipedia Commons

forskjellige ting – spesielt når det kommer til tempoet man mister håret i.

Noen ting som regulerer hvor lenge du klarer å beholde håret ditt er:

1. Hvor tørr/fin hodebunn du har. Om du daglig bruker gode shampooer (finner mange gode hos Shopping4net.no feks), og holder deg unna flass og andre ting som kan ødelegge hodebunnen din, så er sjansen for å beholde håret veldig mye større enn dersom du ikke gjør det.

2. Alder. Man mister nok mer hår hurtigere dersom man i ung alder begynner å se at det arvelige hårtapet er full i gang. Ikke bare er det mer synlig og plagsomt, men puten din vil være i fare for å være helt dekket med hår når du våkner opp fra sengen hver eneste morgen – noe som ikke akkurat er noen morsom opplevelse.

3. Bruk av medikamenter og liknende. Recrea Forte er jo blant de medikamentene som bevist har en god fordel når det kommer til hårtap. Ikke alle blir like fornøyd med resultatet, men jeg kan love deg at det er verdt sjansen dersom du har begynt å miste veldig mye hår.

Dette legemiddelet er jo spesielt godt og velfungerende på dere som har begynt å miste mye hår i ung alder, og spesielt de som mister hår på toppen av hodet (kronen).

Så – hvor fort mister man håret?

Dette avhenger av alle de tingene over, men man kan si at vanlig prosedyre er at man mister håret over en periode på 5-10 år. Og da snakker vi om fra den dagen man begynner å se vikene og innse at man lider av arvelig hårtap og helt frem til den dagen du vil eventuelt være klar for en hårtransplantasjon.

Om det er noe du lurer på angående arvelig hårtap eller medikamenter som kan brukes, så spør oss gjerne her i kommentarfeltet.

Unge mennesker frarådes hårtransplantasjon

Unge frarådes hårtransplantasjon

Wayne Rooney er blant de som tok en hårtransplantasjon i veldig ung alder. Det skal sies at resultatet var godt og at man nå kan se at han får en ganske utfyllende manke som han på ingen måte sliter med å

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

ivareta. Problemet er bare at senere kan Wayne Rooney slite med å beholde nettopp denne hårlinjen da hårtapet hans på ingen måte er ferdiggjort.

– Unge mennesker tenker ikke over konsekvensene når de utfører en hårtransplantasjon. Kortsiktig tenking er noe av det vi setter pris på at ikke finner sted hos unge mennesker som lider av hårtap, sier en ekspert innenfor hårtap på universitetet i Oslo.

Skal man altså ta en hårtransplantasjon må man være sikker på at hårtapet er stoppet helt opp. Om man begynner å pådra seg måne i en alder av 30, så er det dumt om man har brukt hele donorområdet på å utfylle høye viker når man er 25 år – da man ikke har nok hår å rette det opp med igjen.

De aller fleste som utfører en hårtransplantasjon i Norge er mellom 30 og 45 år, og det er sjelden at noen ned i 20-årene utfører en slik operasjon.

Nå skal det også sies at det verken er noen aldersgrense i Norge eller utlandet for å utføre en slik operasjon, men det er ryddig nok til at man er nødt til å ha med seg en forelder dersom man skulle ha et ønske om å utføre en FUE hårtransplantasjon på en norsk klinikk.

Vil du få en perfekt hårlinje etter en FUE hårtransplantasjon

Perfekt hårlinje etter hårtransplantasjon?

Spørsmålet veldig mange stiller seg når de skal ta en FUE hårtransplantasjon er hvor naturlig og hvor godt resultatet kommer til å se ut. Har man for eksempel mistet alt av hår med unntak av en hestesko-formet

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

hårlinje bak på hodet, så vil man nok slite med å ha et stort nok donorområde til at det får sett ordentlig naturlig ut.

Med andre ord; graden av hårtap regulerer hvor naturlig det hele kommer til å se ut.

Det er først når man begynner å bli litt blank på issen (altså på toppen av hodet) at det er faretruende ille å kunne ta en FUE hårtransplantasjon som dekker samtlige deler av skallen der man sliter med hårtapet. Har man for eksempel ikke benyttet seg av propecia tidligere, så vil man nok merke at det kan være skikkelig tungt å få tak i en hårlinje som passer ditt behov.

Vårt råd er egentlig bare å ta kontakt med din nærmeste spesialist når det kommer til hårtap, så vil du etter hvert merke at det finnes flere tilbud der ute til deg som ønsker å få en bedre hårlinje. Om du vil få en perfekt hårlinje etter en slik hårtransplantasjon er dog vanskelig å melde nå med det første, men det er ingen tvil om at det skal godt gjøres å se verre ut enn det som det allerede gjør.

Jeg håper at du finner en klinikk som vil utføre operasjonen på en best mulig måte og skaffe deg den sveisen du ønsker slik at du ikke sliter med selvtilliten lengre!