Hvordan kan man unngå hårtap?

Slik kan man unngå tap av hår

Veldig mange sender spørsmål inn til oss som omhandler diverse medikamenter og ting som de har hørt fungerer når det kommer til hårtap. Som regel er det diverse kjerringråd som ikke fungerer overhodet, mens de aller tilfellene omhandler spesifikke shampooer og behandlingsmetoder som er bevist fungerende.

Vi har satt sammen noen tips til hvordan du kan unngå hårtap – eller hvordan du kan bremse prosessen

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

med å bli aldrende.

For det er veldig kjedelig å gå på en slik smell i ung alder når man enda har et håp om å finne den rette personen. Ikke noe ødelegger selvtilliten mer enn et tynt og bustete hår som ikke fungerer slik man ønsker at det skal fungere.

Så her er noen tips til deg som ønsker å unngå hårtap:

1. Kontakt lege med en gang du begynner å se at du mister hår. Har du et problem som både omfatter tynt hår og høye viker/påbegynnende måne, så er det viktig at du tar kontakt med lege og får utskrevet noen piller eller liknende som kan hjelpe deg.

Procepia er et godt eksempel på noe som fungerer fint.

2. Konsultasjon med en hårklinikk vil være svært nyttig. Om du er av den forfengelige typen som ønsker å ha hår på hodet resten av livet, så kommer du nok ikke unna en ordentlig hårtransplantasjon. I de aller fleste tilfeller vil man henvises til en ny konsultasjon etter en stund når man ser hvordan hårtapet har utviklet seg.

Det er i hvert fall viktig å ikke gjøre noen forhastede beslutninger – slik Wayne Rooney gjorde.

3. Kjøp deg en god shampoo fra et trygt nettsted. Selv bruker jeg alltid shopping4net, men det finnes også andre steder der man kan kjøpe såkalte «frisør-shampooer» med  god nytterverdi for håret ditt. Husk på en gylden regel; jo tørrere hår du har, desto hurtigere vil du miste håret. Det er faktisk 100 % sant – så det er viktig å unngå flass og andre ekskrementer som kan ødelegge en god og forebyggende hårvekst.