Dårlig hårtransplantasjon gir unaturlig hår

Det er mange klinikker som i dag utfører hårtransplantasjon, men det er enkelte som seiler frem som både useriøse og krevende med tanke på kundeservice. Primært er det slik at kritikken går på dårlig behandling av de som kommer inn og skal ha en FUE hårtransplantasjon. For det er faktisk slik at om man ikke treffer på riktig kirurg, så kan det fort se ut til at håret både blir unaturlig og dårlig plassert i forhold til hvordan det

Kvinner kommer ikke unna hårtap, de heller. Foto: Wilson Delgado

egentlig skal være.

Og med «unaturlig hår», så mener jeg at følgende punkter kan sies å inntreffe:

– Unaturlig plassering av hårstråene.

Får man en vinkelfeil på hvordan håret blir plassert, så vil det se unaturlig ut i forhold til de andre hårene. Det var en viss tidligere hårklinikk i Stavanger som lenge drev med denne type feilsetting av hår i en lengre periode, noe som ga elendige resultater for de som kjøpe hårtransplantasjon.

– Ujevn plassering av hårsekkene.

Mange har også fått med seg at man for eksempel dytter inn flere hårsekker på venstre side enn høyre side av hode, og vice verca. Når man da kanskje klipper seg litt for kort, så vil man merke det ganske tydelig på hvordan håret ser ut.

–  Håret blir plassert for dypt under hårtransplantasjonen.

Kan ikke akkurat sies å være et så veldig stort problem med de jeg har pratet med som har utført en slik operasjon, men det er i hvert fall helt sikkert at det er ganske mange som vil se problemer med at graftsene blir plassert alt for dypt i hodebunnen.

Grunnen til at dette er et problem er nettopp fordi man da vil se på huden at det er blitt transplantert hår dit, og du får en ujevn og «ru» overflate som ikke vil forsvinne med det første.