Hvor mye hår bør man ha mistet før man klipper seg helt kort?

De aller fleste som går på et betydelig hårtap i ung alder vil etter hvert ty til den mest naturlige løsningen – nemlig å klippe seg kort. Begynner man å få høye viker og måne, så skal det godt gjøres å få det til å se bra

Hårtap kan motvirkes ved å besøke legen din. Foto: Wikipedia Commons

ut dersom man lar masse hår gro i uante tilsetninger.

Derfor er spørsmålet for mange; når er det på tide å klippe seg kort/skinne seg helt?

Det er klart at det er helt subjektivt hvor lenge man tør å gå rundt med en hentesveis eller en måne som kanskje er fylt med kunstig hår. Men de aller fleste er i hvert fall enig i at det er bedre å ha litt kort hår i og med at det har såpass mange kosmetiske og praktiske fordeler.

Mange mener at høye viker er OK fordi man kan klippe seg slik at det er mulig å ha en hentesveis der hår fra den ene siden av hodet blir ”plassert” over på den andre –i en såkalt ”sidevendt sleik”. Men i det man begynner å miste hår på toppen av hodet, så har man automatisk et problem.

Jeg har pratet med en del personer som lider av arvelig hårtap, og de kan i hvert fall si at det ikke var før de begynte å miste håret på toppen av hodet at de klippet seg helt kort.

Det som er litt synd med å miste håret i veldig ung alder (typ 20-25 år) er at man ikke kan/bør ta hårtransplantasjon før hårfestet har virkelig satt seg , noe som pleier å skje med de aller fleste personer når de er rundt 30 år.

Så om du allerede har begynt å miste hår, så vil jeg tro at du blir nødt til å se på mulighetene for å klippe deg veldig kort, men du kan jo allerede nå begynne å se på alternativene for en hårtransplantasjon.

Toppik – kunstig dekke av hårtap

Toppik – er det noe som fungerer?

Vi får som regel inn veldig mange forskjellige spørsmål når det kommer til hvordan man best kan dekke over de områdene man har mistet hår på. Om det enten er høye viker eller måne, så er det som regel ett produkt som skiller seg veldig positivt ut i den sammenheng; nemlig Toppik.

Har en kompis som har begynt å få en del minkende manke øverst på hodet, og ba han prøve ut produktet for å se om det faktisk fungerte eller om det bare var noe som var oppskrytt av diverse firmaer som solgte

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

nettopp dette produktet. Og han ga seg ut på å prøve det en fire-fem dagers tid for å sjekke ut om det virkelig kunne skjule noe av den påbegynte månen eller ikke.

I reklamen til Toppik står det vel følgende om produktet:

”Et produkt som tilfredsstiller deg som har begynt å miste hår – spesielt godt med tanke på å dekke øverste del av skallen!”

Produktet fungerer slik;

du drysser en god del av pulveret øverst på hodet og gnir det litt ut over slik at det skal se naturlig ut. Vent et par minutter, og så skal alt se ut som om du har dekket med hår over hele hodet.

Og det fungerte faktisk veldig bra. Man skulle jo tro at et slikt produkt ikke gir særlig naturlige resultater, men det var overraskende hvor godt det fungerte til å fjerne den delen av hodet der man manglet hår.

Men det skal sies at når han prøvde å skjule vikene sine med Toppik, så fungerte det egentlig bare svært dårlig. Det så unaturlig ut, og man kunne lett se at ”kunstig hår” var tilsatt de områdene det gjaldt.

Konklusjonen får egentlig være at dersom du har en måne som begynner å vokse, så kan Toppik være et svært gunstig produkt. Jeg vil i hvert fall gitt det en sjanse dersom du enda ikke er klar til å ta en hårtransplantasjon – og det hjelper veldig på selvtilliten å ha noe som i hvert fall likner på hår der oppe.