Slik kan du skjule hårtap

Slik kan du skjule høye viker og måne

Det finnes noen måter å skjule hårtap på, men mange av de inkluderer dessverre at du blir nødt til å kanskje ofre noen kosmetiske ting som du tidligere ikke har vært vant til. Vi har satt opp noen triks for å skjule at du er i ferd med å miste håret.

1. Bruk caps eller lue.

Det aller enkleste rådet vi kan gi er selvfølgelig at du dekker til håret ditt. Caps fungerer veldig fint om

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

sommeren da det kan brukes som en unnskyldning for å dekke til håret, og lue er noe man naturlig bruker om vinteren.

Den eneste komplikasjonen du kan møte på er selvfølgelig når du kommer utendørs og inn i varmen om vinteren – der du ikke har noe argument for å beholde hodeplagget.

2. Lag en såkalt «hentesveis».

Om det er i vikene og ikke på kronen det begynner å tynne seg ut, så vil jeg anbefale å lage en sveis der du drar hår fra den ene siden av hodet over på den andre siden. På denne måten vil du være skånet mot å oppleve at vikene synes og at folk kan se at du har gått på et hårtap.

Man kan miste veldig mye hår uten at folk merker det dersom man benytter seg av denne metoden. Vær også klar på at du kan bruke hårgelè i mindre mengder – men ikke overdriv! Dette vil bare fremprovosere et enda hurtigere håravfall!

3. Unngå å gjør håret ditt vått.

Det er en gang slik at man ser mye tydeligere konjukturene til hårtap i det håret blir vått. Derfor kan det være litt kjedelig å måtte belage seg på badeturer om sommeren med en frisyre som har litt «hull» å jobbe med.

Dette er vel de tre beste tipsene jeg har til folk som sliter litt med at de mister håret. En siste utvei er selvfølgelig å kjøpe inn noen medikamenter eller utføre en hårtranplantasjon – men da skal du vite at det finnes mye rart der ute på markedet som ikke hjelper overhodet.

Priser for hårtransplantasjon

Hårtransplantasjon – priser og informasjon

Det er noen ting som er viktig å vite når det kommer til pris på en hårtransplantasjon. For det første kan det variere veldig fra klinikk til klinikk, og selvfølgelig fra land til land. Om du velger å utføre hårtransplantasjonen på en utenlandsk klinikk, så vil du kunne spare veldig mye penger – men dog sette transplantasjonen på spill rent kvalitetsmessig.

Andre ting som prisen avhenger av på en hårtransplantasjon er:

Hårtap kan motvirkes ved å besøke legen din. Foto: Wikipedia Commons

– Størrelsen på områder som skal dekkes
– Hvor tett du ønsker å få donert hårsekkene
– Om det er en FUE- eller en STRIP-metode som blir brukt
– Hvor mange timer kirurgen må bruke på å ta ut og plassere hårsekkene

Jevnt over kan vi si at en hårtransplantasjon med FUE-metoden koster alt fra 60,000 norske kroner og helt opp til 100,000 norske kroner om man skal utføre det på det norske markedet, mens man med STRIP-metoden kan få det fra 25,000 norske kroner og opp til 50,000 kr.

Grunnen til at FUE hårtransplantasjon er dyrere enn den andre er rett og slett på hvor mye arbeid det er for den plastiske kirurgen å utføre inngrepet. I lavkostland kan man få FUE hårtransplantasjon til kanskje halve prisen av det man kan få i Norge, men her skal du være svært forsiktig med å velge klinikk da vi vet at det er mange nordmenn som har gått på en ordentlig smell når de har kjøpt et inngrep i utlandet.

Mange har måttet så dra til norske klinikker for å rette opp hårsekkene, og prisen på hårtransplantasjonen har da vist seg å måtte fordobles fordi man blir nødt til å trekke ut hårsekkene og se om man kan få brukt noen av de igjen.

Hvorfor er hårtransplantasjon så dyrt?

Veldig mange synes at 25,000- 100,000 norske kroner er veldig mye penger. Og det har de også rett i. Men det skal sies at  en slik plastisk operasjon engasjerer veldig mange mennesker i den aktuelle klinikken, og at det faktiske inngrepet bare er en liten del av alt som skal gjøres og engasjerer utrolig mange flere mennesker enn det du kanskje trodde.

For at alt skal gå ordentlig til i fine og gunstige lokaler, så vil jeg anbefale å bruke litt mer penger på en ordentlig hårtransplantasjon med en gang.

Hårtap for menn – full guide

Hårtap for menn – full guide om alt du trenger å vite

Hårtap for menn er det veldig mange som opplever etter at man fyller 20 år. Som regel begynner hårtapet allerede i en alder der man fortsatt ønsker å beholde manken, noe som kan være svært irriterende for veldig mange mennesker. Om man er opptatt av eget utseende og har et ønske om at kroppen ikke skal aldre fortere enn antall lys på bursdagskaken viser, så gjelder det å beholde håret så lenge som mulig.

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes


Her er en guide til alt du trenger å vite om hårtap for menn.


Hvorfor mister man håret?

Grunnen til at du begynner å miste håret er genmateriale du har. Genet kan både komme fra mors- og farssiden, så dersom faren din har en perfekt hårlinje, så vil det mest sannsynlig si at du sliter med dårlig arv fra din mors side av slekten.

Tap av hår som mann er for øvrig helt naturlig og skjer hos rundt 60 % av alle menn før de fyller 50 år.

Hvor mye hår mister man?

Dette er et spørsmål som er veldig betinget av diverse faktorer. For det første går det på det vi allerede har vært inne på – nemlig arv. Om faren din kun har hår i en «hesteskoformet» hårlinje som går rundt skallen fra øre til øre, så vil du mest sannsynlig ende opp med å slite med dette. Men om han bare har litt høye viker eller litt mangel på kronen, så vil du nok ikke slite med et så betydelig hårtap.

Hva kan man gjøre med hårtapet?

Det finnes flere ting å gjøre. Aller først kan du se på mulighetene for å stoppe hårtapet ved hjelp av diverse medikamenter. Noen fungerer veldig fint, mens andre ikke gjør det. Skal du bruke en hel masse penger på ting som ikke fungerer, så vil du ende opp med tom lommebok og mest sannsynlig et betydelig hårtap.

Følg disse reglene:

1. Kjøp deg en god shampoo. Selv har jeg hatt god erfaring med DENNE shampoen som har stoppet alt hårtap inntil videre.
2. Hør med legen din om mulighetene for ytterligere behandling dersom shampoen ikke fungerer.
3.  Se på mulighetene for hårtransplantasjon dersom du er overbevist om at du både kan finansiere det

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

samt at du har tapt såpass mye hår at det er nødvendig å utføre.
4. Kjøp inn godt med B-vitaminer eller prøv å få dette vitaminet inn gjennom maten. Jeg kan garantere at dette er bra for hårets vekst.

Over hvor lang tid kan man miste hår?

Du er kanskje i den situasjonen der du har mistet hår i ca ett års tid, og lurer på om kroppen snart er ferdig med å plage deg med dette enorme hårtapet? I så fall kan jeg verken berolige deg eller gi deg noe annet råd enn at dersom du fortsatt mister hår i større mengder, så gjelder det bare å følge tipsene over og håpe at det går over.

Svært mange tar forhastede beslutninger i form av hårtransplantasjon, noe som kan resultere i dårlige erfaringer senere i og med at man bruker opp donorområder sitt, noe som igjen betyr at man får en veldig merkelig hårlinje dersom man skulle innse at hårtaper ikke var over allikevel.