Wayne Rooneys hårtransplantasjon – 3 faser

Wayne Rooney er en svært profilert fotballspiller fra Liverpool som til daglig spiller i Manchester United. Etter flere års kamp mot hårtap innså han bare at han ikke kom noen vei utenom en hårtransplantasjon – på en dyr klinikk i London. Fiksing av sveisen kostet til sammen 250,000 norske kroner – noe det lenge så ut til

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

at det var verdt.

Men nå har altså Wayne Rooney fått seg et tilbakeslag som veldig mange hudleger og andre hårtransplantører klør seg i hodet av.

For han har begynt å miste håret igjen. Vi kan oppsummere og dele Wayne Rooneys hårtransplantasjon inn i tre enkle faser:


1. Tap av hår i første omgang.

Med en minkende hårmanke over fem-seks år hadde Rooney til slutt svært lite hår igjen. Dette førte til han sommeren 2010 (?) tok en hårtransplantasjon for å dekke over de stedene på hodet som manglet hårsekker.

2. Hårtransplantasjon i London.

Derfor tok han i London en hårtransplantasjon som var vellykket. Håret grodde igjen, noe som viste seg seks måneder senere å være en god investering. Alt håret var på plass, og han hadde en god stund en hårlinje som en 16-åring.

3. Tilbakefall og tap av hår.

Det som gjør kontroversene enda større er at Rooney tilsynelatende har begynt å miste det transplanterte håret, noe som i realiteten skal være umulig dersom legene tok de resistente hårsekkene fra baksiden av hodet. Hva som har skjedd i Wayne Rooneys tilfelle er egentlig helt umulig å si – men èn ting er i hvert fall sikkert; vi kommer til å høre mer om Wayne Rooneys hårtap og hårtransplantasjon i ukene som kommer nå som EM 2012 sparkes i gang.