Hårsystem – info, pris og praksis

Hårsystem – full guide

Det har kommet en del kommentarer i kommentarfeltene våre når det kommer til alternativer til hårtransplantasjon. Vi har tidligere egentlig frontet idèen om en hårtransplantasjon som det aller beste alternativet (i tillegg til en god shampo og bruk av caps/lue), men nå har det også i Norge blitt mye mer vanlig å bruke et såkalt hårsystem.

Hva er egentlig et hårsystem?

Det er en slags parykk som man bruker fra måned til måned. I motsetning til vanlige parykker vil et hårsystem feste seg fast i huden og ha like godt feste som om du skulle hatt hår – gitt at du kjøper det hos en seriøs forhandler naturligvis.

Det aller vanligste er å få jobben utført hos en frisør eller hårklinikk da man slipper at jobben ikke gjøres skikkelig. Tro meg; ingenting er verre enn å få et skevt hårfeste fordi du har kjøpt noe greier på Ebay som

Ikke alle sliter med hårtap. Foto: Wikipedia Commons

er stemplet med «make it yourself – only takes 5 minutes».

Et hårsystem er såpass autentisk et «vanlig»/»normalt» hårfeste at du verken vil kjenne eller se forskjell på noen som benytter seg av det.

Hvilket hår er det man får på hodet?

Importen av hår som skal festes på hodet ditt skjer primært via land i den østlige delen av verden – dvs India, Kambodsja og nærliggende land. Grunnen til at dette kan være et problem for noen er at veldig mange blonde mennesker vil slite med å få et hår som er autentisk blondt og som ikke er «farget ihjel».

Hør med din nærmeste frisør eller liknende om det vil kunne finnes et alternativ for deg også.

Er det vanlig å bruke hårsystem?

Det vil nok være en stor overdrivelse å si at det er vanlig, til tross for at jeg har fått kontakt med noen som benytter seg av det. Sånn jeg ser det, så er det for veldig mange en mellomstasjon som brukes før man tar en FUE hårtransplantasjon – slik at man ikke skal se helt skallet ut i månedene før et inngrep.

Jeg vil anslå at rundt 10,000 norske menn til en hver tid går rundt med hårsystem, så det er ikke veldig vanlig. Men på tross av dette, så er det en god del frisører og hårstudioer som tilbyr denne type hår.

Hva koster et slikt hårsystem?

De jeg har snakket med betaler alt fra 1500-3000 kroner hver eneste måned. Har også tatt en kikk på diverse annonser for hårsystem rundt omkring på internett, og dette bekrefter bare de prisene jeg har hørt om tidligere.

Sommer er høysesong for hårtransplantasjon

Sommer = tid for hårtransplantasjon

Du har kanskje merket at de store bedriftene som selger hårtransplantasjon for alvor har begynt å reklamere hos de større nettavisene i sommermånedene?

Grunnen til dette er jo rett og slett fordi et hårtap er mye mer synlig om sommeren enn om vinteren.

Denne høysesongen, som kanskje virker litt overraskende på noen, kommer av følgende faktorer:

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

– Pris og rabatter.

Mange kirurger vil tilby billigere priser på hårtransplantasjon i sommerhalvåret enn ellers. Mange som drar på ferie, enda flere som ikke tenker så mye på å gjøre «hverdagslige» ting i ferien og lavsesong for de aller fleste andre yrker i hele landet gjør at prisene kan bli billigere.

Er det en tid du skal begynne å prute på hårtransplantasjon, så er det nettopp fra juni til august.

– Bading og vått hår.

Om du har litt høye viker eller litt tynnende hår på kronen, så vet du at det er kjedelig å få vått hår. Det viser seg utrolig mye bedre når man begynner å få vann i det – i og med at det «klistrer» seg sammen og viser tydelig hvor du mangler hår på hodet.

– Mindre bruk av hodeplagg.

Det er kanskje ikke så veldig mye mindre bruk av hodeplagg, men helt klart mindre naturlig bruk av hodeplagg.  At man skal løpe rundt med caps hele sommeren virker både svært spesielt og veldig lite morsomt.

Når man ikke skjuler håret sitt, så vil man også slite mer med komplekser rundt det å være litt tynn i håret.

Shampo mot hårtap

Om du har lyst til å stoppe håravfallet ditt litt i sommer (og kanskje litt ut over høsten og vinteren), så gjelder det å ha en shampo som motvirker hårtap. Selv kan jeg bare anbefale denne shampoen – og det gjelder vel å kjøpe to stykker i samme slengen når du først er i gang i og med at de går tom etter rundt to måneder.

For tro meg; den fjerner både flass og stopper hårtapet. I hvert fall midlertidig.

Oppdatert versjon: Recrea Forte erfaring

Oppdatert erfaring med Recrea Forte

Har tidligere skrevet et (svært) kort blogginlegg om hva jeg synes om Recrea Forte. Etter fire og en halv måned var jeg ikke veldig imponert over hva produktet hadde å tilby. Jeg mistet samme mengde hår som tidligere, merket ikke at jeg fikk tilbake håret på noen av de vikene som hadde blitt tynnet litt ut i tillegg til at boksene med Recrea Forte gikk fortere tom enn det jeg kunne lese ut i fra teksten på pakken.

Noen mister håret før andre. Foto: WikipediaCommons,user:Mattes

Nå har det gått syv måneder og jeg skal gi en oppdatert versjon om hva jeg synes om Recrea Forte.

Jeg skal være helt ærlig og innrømme at jeg fortsatt ikke er særlig imponert over produktet. Har nå prøvd det ivrig i syv måneder, og må si at jeg mister litt mindre hår nå enn jeg gjorde tidligere – men jeg rådførte meg med en lege og han trodde rett og slett det er fordi jeg ikke kommer til å miste alt håret, og at jeg snart er ferdig med hårtapet mitt for denne gang.

Det jeg har lest om Recrea Forte er følgende:

– Fungerer best mot påbegynnende måne (tynnes ut på kronen)
– Fungerer først etter tre måneder

At jeg har et godt hårfeste på kronen gjør kanskje at jeg ikke har fått effekten fullt ut. Hårtapet mitt har kanskje redusert seg med 50 % på de syv månedene jeg har brukt produktet, men jeg kan fortsatt ikke si meg fornøyd.

Skal jeg være helt ærlig, så ser jeg på produktet som et greit supplement dersom man er en ung person som nylig har begynt å lide av hårtap. Men om man har et såpass dårlig hårfeste at hårtransplantasjon vil være en grei mulighet, så ville jeg aldri i verden brukt det igjen.

Det er også dyrt, så om du vil spare noen tusenlapper, så dropper du å kjøpe dette og bruker heller de oppsparte midlene på en hårtransplantasjon når den tiden kommer.