Taktisk hårklipp for deg med høye viker

Taktisk hårklipp i Oslo sentrum

Var hos frisøren for et par dager siden og skulle stusse meg litt (noe jeg ikke alltid ser frem til når jeg har litt høye viker) da jeg møtte på en frisør som var ganske kjent med problemet hårtap. Han sa at han kjente til flere av både kameratene sine og kundene sine som slet med litt høye viker og at man skulle, og jeg siterer, utføre en «taktisk hårklipp» for å skjule hårtapet.

«Greit nok», tenkte jeg.

Han satte i gang med å gjøre noe jeg aldri har sett før – la håret på begge sider av panna bli værende mens han klippet alt resten av håret. Deretter gikk han løs på vikene (jeg har ikke sånn veldig høye viker, så man ser det ikke med mindre man vet at det er der…) og klippet det bare halvparten så kort som resten av håret mitt.

Jeg spurte flere ganger om ikke dette ville kanskje se litt merkelig, rart og spesielt ut når jeg for eksempel får vått hår eller at jeg skifter sveis, men dette kunne han avkrefte. Nå er ikke denne frisøren i sentral-Oslo mitt sikreste kort når jeg skal snakke om taktisk sveis, men det virket faktisk som om at han hadde peiling på hva han drev med.

Jeg er i hvert fall fornøyd med sveisen slik den er nå, men jeg går fortsatt en god del med caps for å slippe å bruke et tonn hårgelè for å få håret til å sitte slik jeg ønsker det…

Liste over produkter som motvirker hårtap

Hvilke produkter motvirker hårtap?

Jeg har jo slitt med hårtap i et mage år nå, og for ca ett år siden begynte vikene å bli så store at jeg snart vel bare tenkte at jeg måtte innse at jeg ikke kan holde på med dette hentesveis-opplegget lengre.

Men så bestemte jeg meg for å faktisk investere litt i produkter som kan hjelpe mot hårtap.

Dro til legen og han forklarte at det eneste som hadde dokumentert effekt var Propecia (som gir deg mindre sexlyst, gjør deg steril og skaper hormonell ubalanse i kroppen) – MEN at det også fantes mange gode produkter på «mainstream»-markedet som kunne hjelpe.

B-Vitaminer er viktig for håret. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

Og tro meg – det hjalp.

Per dags dato har jeg nærmest ikke hårtap i det hele tatt, og det skyldes etter alt å dømme de produktene jeg begynte å bruke som følge av at jeg følte jeg var nødt til å gjøre noe.

Her er en oversikt over hva jeg bruker for å holde det vedlike:

 

1. Cicamed Shampoo.

Dette er faktisk den beste shampoen du kan investere i. Mange sa til meg da jeg begynte å miste håret at: «Du må for all del bruke Head & Shoulders – den er utrolig god til å motvirke flass og dermed også tørr hud og håravfall!».

Feil. Head & Shoulders-shampoen er en billigshampoo uten noen dokumentert effekt mot verken flass eller hårtap.

Cicamed derimot – det er den første shampoen jeg brukte etter at jeg begynte å merke at det var et arvelig hårtap jeg hadde med å gjøre. Og den fungerer svært godt – stimulerer hårvekst og gror også små hår tilbake hvor jeg tidligere hadde mistet håret. Jeg merket i hvert fall en klart brems i hårtapet mitt etter at jeg begynte med Cicamed.

Tro meg: jeg ville ikke hatt hjerte til å anbefale et produkt som ikke fungerte for meg. Jeg vet akkurat hvilken situasjon du sitter i nå.

Kjøpes her billigst hos Shopping4net (219,- NOK).

img-clhc7-mq-300-xx-xx_1-large 


2. Arcon Hårkur for menn.

Jeg har lest mye rart om Arcon på internett, men at det har fungert for meg er jeg rundt 80 % sikker på. I og med at shampoen jeg bruker (Cicamed) har såpass god effekt, så er det kanskje ikke helt sikkert at jeg trenger å suppplere med noe. Men jeg bruker i hvert fall Arcon daglig (det er ikke så mye jobb som det høres ut som), noe som jeg føler i hvert fall gir sterkere hår.

!!Jeg kan allikevel ikke garantere at dette er et produkt som fungerer i og med at jeg brukte det sammen med Cicamed, men jeg hadde i hvert fall «følelsen» av at det kunne motvirke hårtapet litt.

Om du ikke bare er plaget med viker, men også sliter med at håret begynner å tynnes ut, så har jeg hørt (og opplevd) at Arcon er OK.

PS! Dette produktet har nå gått ut! (oppdatert 2016)

Andre produkter..?

Jeg har også prøvd Propecia i en kortere periode, men merket doctor-1295571_960_720bivirkningene før jeg merket noen resultater hårmessig. Da mener jeg at det er forsvarlig å bare avslutte den kuren og aldri anbefale det legemiddelet til noen. At et legemiddel skal inn i kroppen din og bestemme hormonbalansen bør være et faresignal i seg selv…

Dette er i hvert fall to produkter jeg personlig kan gå god for. Og jeg merket en tydelig nedgang i antall hår jeg mistet over en lengre periode. Prøvde også å kutte ut shampooen da jeg skulle verifisere om det faktisk var denne som ga resultat – og det var det. Etter vel en uke gikk jeg tilbake til å miste håret i samme tempo igjen.

Nå går jeg vel ikke en uke uten den shampoen noensinne igjen.