Lege vs hudlege – forskjellige konklusjoner

Lege vs hudlege – hvem konkluderer med hva?

Med et begynnende hårtap er det veldig mange menn som søker legeassistanse for å vite hva grunnen er. Man sitter jo og krysser fingrene for at legen skal si at dette er noe reversibelt og midlertidig, men i de aller fleste tilfellene får man jo den knusende dommen; du kommer til å miste håret innen en viss periode.

Jeg er blant dem som søker legehjelp i slike situasjoner – spesielt når det er noe kosmetisk det går ut over.

Besøk hos fastlegen

Det første jeg gjorde da jeg innså at problemet hadde holdt på en stund (så at det lå mer hår nede i

Hårtap kan motvirkes ved å besøke legen din. Foto: Wikipedia Commons

sluken på dusjen enn tidligere…) var å ringe ned til fastlegekontoret for å høre om de hadde time.

Egentlig hadde ikke fastlegen ledig time før om tre måneder, men jeg fikk presset inn en tid samme dag helt mot slutten av dagen.

Da jeg kom inn og spurte om hårtapet konkluderte han med at det kunne være midlertidig på grunn av eksamensperiode, stress og at jeg mest sannsynlig ikke kom til å miste håret mitt med det første. Beroliget og med en resept på spesialshampo i hånden gikk jeg fornøyd ut av lokalet.

Besøket og konklusjonen fra hudlegen

Problemet vedvarte imidlertidig og jeg ble nødt til å kontakte lege igjen. Denne gangen tenkte jeg at jeg var nødt til å oppsøke en spesialist, så jeg dro på et privat legekontor hvor jeg visste at det fantes dyktige hudleger. Han hadde en helt annen oppfatning av alt. Han sa at jeg hadde brukt så mye hårgelè og hårprodukter i hele oppveksten at jeg mest sannsynlig kommer til å miste håret med et «arvelig hårtap»-mønster før jeg er 30 år.

En ny konklusjon som helt klart ga en ny dimensjon på sorgene. Nå sitter jeg her vel ett og et halvt år etter at jeg har vært hos begge legene og innser at det (dessverre) er lege nummer to som har rett.

Jeg skriver ikke dette fordi man ikke skal stole på legen sin, men det er nok slik der ute at enkelte leger tar litt for lett på årsakssammenhengen når det kommer unge menn inn og skal sjekke hvorfor det ligger så mye hår nederst i sluken…