Markedsføring av hårtransplantasjon: avslørt!

Markedsføring av hårtransplantasjon i Norge

De seneste årene har det vært et stort fokus på hårtap og hårtransplantasjon i Norge. Aggressiv og dyr markedsføring har vært en helt klar strategi fra hårklinikkene (kanskje spesielt èn av dem…), men jeg tenker å fortelle dere litt om hvordan ting egentlig fungerer.

Og hvorfor de markedsfører seg så ekstremt aggressivt.

Bruk av kjendiser

Kjendiser som tar hårtransplantasjon er helt klart et yndet mål for klinikkene. Ikke bare får de knyttet en kjendis (og hans fanskare) opp mot navnet sitt, men de vil også få publisitet i massemedia.

Se & Hør, TV2, VG, Dagbladet…så å si alle riksmediene i Norge vil omtale en norsk kjendis sitt nye hår.

Problemet med bruken av kjendis er bare at vi alle vil se at hårtransplantasjonen mest sannsynlig ikke fungerer om en fire-fem måneders tid.

Et eksempel er Storm Pedersen (kjent fra Top Model) som fikk sponset en hårtransplantasjon av Poseidon for vel 2 år siden. Ingen bilder har dukket opp i etterkant – verken fra hans eller Poseidons side.
”Før og etter”-bilder

Dette er kanskje det merkeligste. I og med at jeg bor i Danmark, så følger jeg også med på danske aviser. Det viser seg at Poseidon-klinikken markedsfører samme ansikt som en ”suksesshistorie” både på danske Ekstrabladet og norske Verdens Gang.

At dette er uærlig markedsføring eller liknende skal jeg på ingen måte antyde, men det kommer IKKE frem på Ekstrabladets annonse at personen på bildet er norsk.

Jeg tenker bare…dersom de har èn person å skilte med (og han har ikke fått særlig økt hårvekst heller), så er det kanskje ikke det helt store bildegalleriet å velge fra.

Skjermdump (lovlig) fra smp.no som viser til hvilken reklame jeg snakker om:

 

Dette er mannen som det reklameres med både internasjonalt og nasjonalt. Foto: Skjermdump Smp.no (Sunmørsposten)

Og så legger jeg ved et bilde fra Ekstrabladet (skjermdump) hvor samme «suksesshistorie» blir presentert – bare på dansk.

Det beste (mest ironiske) av alt? Halv pris på hårtransplantasjon…

Poseidon-reklame hos Ekstrabladet. Skjermdump: Ekstrabladet.dk
Poseidon-reklame hos Ekstrabladet. Skjermdump: Ekstrabladet.dk

 


 

Konklusjon

Jeg skriver egentlig artikkelen i håp om at flere skal begynne å kjenne til hårklinikkenes metoder å markedsføre seg på. Hårtransplantasjon er jo en vare som tilbys menn som ønsker å rette på et problem som kan gå ut over både selvtillit og andre situasjoner i livet.

Les også: Disse to produktene motvirker hårtap.

Da er det viktig at man ikke får servert aggressiv markedsføring som dette.
Norsk forum for hårtap

Norsk diskusjonsforum for hårtap
Om du ønsker å dele erfaringer/snakke med andre om hårtap, så har det blitt åpnet et norsk forum som skal fungere for alle norske menn som sliter med dette problemet.

Linken er:

Alopeci.info .

Her kan du debattere:

– Medisiner som fungerer
– Hårtap generelt
– Hvordan man skal dekke hårtapet sitt
– Hårtransplantasjon

Vi som drifter denne siden har fått vite fra eier av forumet at det skal modereres slik at man slipper spam og uønskede kommentarer – sånn at det skal fungere i motsetning til hartap.net (som endte opp som spam-database for utenlandske spamboter).

Vil anbefale å lese gjennom og registrere seg! 🙂

Et godt norsk forum for hårtap.