Dette vet frisørene i Norge om hårtap

Jeg har alltid vært en tilhenger av gode tips hos frisøren. Fra jeg var liten av har jeg fått tips om hvordan jeg skal style håret, hvor ofte jeg skal klippe meg (hvor frisøren(e) ofte smører litt godt på i håp om ekstra inntekt) og nå i det siste om hvordan man skal håndtere hårtap.

Sammen med en kompanjong utførte vi et lite komplott på fire ikke-navngitte frisører i Oslo og Bergen for å høre hvilke tiltak de hadde for å motvirke hårtap – et tema de åpenbart kanskje ikke har 100% kontroll på.

Det er for øvrig helt greit for meg at frisører ikke har god kunnskap om emnet, men det å late som at man har peiling i håp om å selge deg en dyr shampo er kanskje ikke helt heldig.

Frisør nummer 1 (Oslo)

Diskusjonen gled kjapt mot hårtap hvor frisøren etter hvert spurte meg om jeg hadde noen shampo som kanskje kunne dempe håravfallet. Gikk kjapt ut med at jeg hadde fått både Finasterid og egen shampo av legen, noe som satte vedkommende litt på bakbeinene.

Angrer nå i ettertid på at jeg nevnte noe legebesøk i det hele tatt da det virket som om hun var av den selgende typen.

Frisør nummer 2 (Bergen)

Her var det salg på gang!

Det var heller ikke nødvendig å nevne hårtapet mitt ettersom hun allerede ved vask spurte om jeg begynte å merke at det ble litt tynnere i toppen. Svarte at «joda, jeg lider nok av arvelig hårtap!» , og det satt i gang noen mekanismer hos frisøren.

Ikke bare skulle hun selge meg den dyreste shampoen (259,-), men hun skulle også selge meg en hårvoks (149,-) som skulle være «mildere for håret». Etter å ha spurt ut om hun kjente til noen som hadde fått dempet hårtapet etter å ha kjøpt disse produktene begynte hun å bable om hårsekker, hårbunn og ting hun åpenbart ikke hadde helt kontroll på…

Jeg anbefaler henne absolutt en besøk til denne nettsiden – og håper hun slutter å prakke produkter på folk som ikke trenger dem!

Frisør nummer 3 (Oslo)

Bevegde meg godt ned i pris fra forrige sted jeg besøkte, noe som ga en litt annen følelse. Ingen salgsteknikker brukt, innrømmelse om at hårtap ikke var hennes sterkeste side kom frem og jeg dro derfra med en helt OK sveis.

Beste stedet i testen – eller i hvert fall det mest behagelige.

Frisør nummer 4 (Oslo)

Prøvde seg også på å selge en shampo for å «stimulere hårvekst». Spurte pent om det var noen virkestoffer i shampoen som kunne dokumentere nedsatt hårtap, men det visste hun ikke.

«Alt jeg vet er at den kommer til å styrke både hår og hodebunn!», noe som egentlig er en ganske ærlig sak – frisører er jo også selgere. Men styrking av hår fungerer ikke når man mister det et par uker senere…

Til hele testen vil jeg egentlig si at jeg ikke er overrasket. Om du skal ha noe som virkelig fungerer mot hårtap med dokumentert effekt, så vil jeg anbefale denne artikkelen som vi har skrevet tidligere. Har du noen spørsmål, så er det bare å stille dem i kommentarfeltet. 🙂