En liste over ting som er dårlig for håret ditt

Det har blitt gjort en del studier på hvilke faktorer som er med på å medvirke til økt hårtap, og i denne artikkelen skal jeg skrive litt om resultatet av disse studiene.

Til tross for at arvelig hårtap er genetisk betinget, så er det absolutt ting du kan gjøre for å motvirke det og ting du altså absolutt ikke bør gjøre dersom du ønsker å motvirke det.

1. Kreatin.

Kreatinpulver er dårlig for kroppen din. Ikke bare er det slik at man «pumper» opp hjertet til en størrelse man helst skulle unngått (da det også er en muskel), men man øker DHT med over 60%.

Ikke alle piller er gode for hårveksten din. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss
Ikke alle piller er gode for hårveksten din. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

DHT er det virkestoffet i kroppen som gjør at menn mister håret i ung alder.

2. Dop.

Et annet treningsrelatert «kosttilskudd» er stereoider. Økt bruk av stereoider vil føre til et høyere testosteronnivå i kroppen som igjen fører til økt DHT. Samme problematikk som med kreatin.

I tillegg er dop farlig og vil på generelt grunnlag heller ikke anbefales – hårtap eller ei.

3. Antidepressive medisiner.

Her er det ikke slik at alle medisiner bidrar til hårtap, men en god del av dem gjør. Om du trenger slike medisiner for å komme deg gjennom hverdagen, så vil jeg egentlig først anbefale å høre med legen din om han kan skrive ut noen produkter som ikke relateres til DHT.

På den måten kan du være helt sikker på at medisinene du får ikke gir deg noen forverret hårlinje.

4. Kokain

Sier egentlig litt seg selv, men kokain kan relateres til hårtap.

5. Farging, bleking og ustrakt bruk av hårvoks.

Skal du farge og bleke håret, så kommer du til å betale prisen for det senere. Nå er det riktignok slik at man godt kan godta å få gjort det et par ganger i løpet av livet, men ved utstrakt bruk vil du nok merke at håret begynner å bli tynnere.

Hårsekkene er naturlige fra kroppens side og er ikke vant til å komme inn i et ukjent miljø, som det å farge det eller klæsje i 100 kilo hårgelè jo er.