Oppdatert: Propecia og sine stygge bivirkninger

Propecia og bivirkninger

Etter å ha gjort en del research på temaet «Propecia og bivirkninger» de siste par dagene har jeg kommet frem til at det er en god del lite hyggelige ting som kan skje med kroppen etter at man har begynt på disse effektive pillene. For det er ingen tvil om at Propecia er et legemiddel som gir svært gode resultater for veldig mange menn som lider av hårtap – det er bare en del «side effects» som er med på å undergrave lysten man får til å benytte seg av denne behandlingsmetoden.

Ikke alle piller er gode for hårveksten din. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss
Ikke alle piller er gode for hårveksten din. Foto: Wikipedia,user: Ragesoss

Jeg har brukt XX antall nettsider til å innhente informasjon til denne artikkelen, men det er primært de personlige historiene på forumet «Propeciahelp.com» jeg grep aller mest tak i.

Forumet er bygget opp med fire undertitler:

1. Seksuallyst og dysfunksjonell ereksjon.
2. Mentale bivirkninger.
3. Fysiske, ikke-seksuelle bivirkninger.
4. Prostata.

Det som går igjen i de aller fleste historier er at nedsatt seksuallyst og problemer tilknyttet seksualitet er gjennomgående. Veldig mange av de på forumet, og på andre nettsider for den saks skyld, skriver også at de har prøvd å reversere tapet ved hjelp av andre legemidler, men stort sett uten hell.

Enkelte studier viser at det etter tre år er rundt 8 % av alle Propecia-pasienter som opplever nedsatt seksuallyst eller problemer med å «få den opp». I tillegg er det en del andre bivirkninger som ikke er veldig hyggelige å spille russisk rulett med.

Propecias virkning

Det er, til tross for at det ikke er like gunstig for alle å få i seg medisinen, en ganske unison enighet om at Propecia er det beste legemiddelet dersom man skal stoppe hårtap. Om man har lyst til å få tilbake det man allerede har mistet, så skal man bruke Minoxidil – de to sammen fungerer svært godt både for å stoppe hårtapet og for å få tilbake det man allerede har mistet.

Brukeren «Jens86» har hatt en utrolig positiv opplevelse ved å benytte seg av kombinasjonen av disse to produktene, noe du kan lese mer om i denne tråden på Alopeci.info.

Konklusjon

Selv vil jeg aldri tørre å røre Propecia etter hva jeg har lest. Det er greit nok at det er uhyre effektivt, men så lenge folk opplever de bivirkningene de har hatt og jeg leser om folk som er helt nede i kjelleren og nærmest drapstruer legene som ga dem resept på legemiddelet, så klarer jeg ikke å skjønne at et så utrolig tykt hår skal oppveie for denne risikoen.

Nå har jeg gjennom en god shampo og et ikke så veldig «dårlig» familietre hårmessig klart meg ganske godt så langt, så jeg tror at jeg holder meg godt unna denne pillen også i de nærmeste årene. Det er i hvert fall viktig at du overveier og prøver ut alternative metoder før du tar det som i mine øyne kan klassifiseres som en stor helsemessig risiko.