FUE hårtransplantasjon

Det finnes flere typer hårtransplantasjon, men en transplantasjon etter FUE (Follicular Unit Extraction) er den mest normale og også den som gir aller best resultater. Det er derfor vi anbefaler denne type behandling om uhellet allerede er ute når det kommer til å bli tynn i håret, eller opparbeide seg høye viker og /eller en såkalt måne.

Her gir vi litt informasjon om hva en FUE hårtransplantasjon går ut på.

Hvordan fungerer det?

Det kirurgiske inngrepet fungerer ved at en spesialist (lege, hudlege doctor-1295571_960_720eller doktor) henter ut hår fra baksiden av hodet ditt – kalt donorområdet – for så å plassere hårsekkene inn der du ønsker at hårlinjen din skal gå.

Når du har fylt hele området, eller gått tom for hår fra donorområdet, så vil behandlingen være ferdig og det vil vokse hår der legen har implentert nye hårsekker.

Hvorfor fungerer en FUE hårtransplantasjon?

Grunnen til at dette fungerer er fordi håret du har bakerst på hodet i det som omtales som ‘donorområdet’ er skapt for å vare hele livet ut. Her er håret på sitt sterkeste, og vil vokse hele livet uavhengig av hvor lenge du kommer til å leve.

Derfor er en FUE hårtransplantasjon en investering for livet som du kommer til å bli sterkt fornøyd med.

Kan jeg få håret helt tilbake?

Alt avhenger på hvor stor del av hodet du har mistet hår på, og hvor stor del av den bakre hoderegionen som legen vil anslå at donorområdet ditt er.

Som regel skal man være i stand til å få alt håret tilbake, med mindre man er i en veldig utsatt posisjon. Har du allerede en typisk «hestesko»-sveis der det er blankt fra pannen og helt bak til der månen slutter, så skal du se deg fornøyd med om du klarer å få en FUE hårtransplantasjon som dekker rundt 70 % av ønsket område.

Jo lengre til høyre du er på Norwood-skalaen (illustrert nedenfor), desto mindre sjanse er det for at du får en ordentlig hårsveis igjen (sorry å melde det, men sånn er det):

skjermbilde-2016-09-25-kl-07-45-44
Tykkelsen på donorhåret ditt spiller selvfølgelig også en stor rolle.

Hvor skal jeg henvende meg for å ta en FUE hårtransplantasjon?

Det finnes mange klinikker – både i Norge og utlandet – som utfører slike hårtransplantasjoner. Jeg vil anbefale å sjekke litt rundt på diverse klinikker for å se hva de har å komme med av nettside og tidligere kunders erfaringer. Også i denne bransjen finnes det dessverre dårlige egg som skal ødelegge for de seriøse aktørene.

Vi anbefaler deg virkelig å gjøre godt med research før du kaster deg over telefonen og ringer noen av klinikkene i Norge. Mange har fått et svært dårlig rykte som følge av dårlig utførte hårtransplantasjoner, og det er veldig mange nordmenn som har endt opp veldig misfornøyde etter å ha gått igjennom en FUE.Hvor mye koster en hårtransplantasjon?

Dette varierer veldig, og er nesten som å stille spørsmålet «hvormoney-308815_960_720 langt er et tau?«. Men vi kan i hvert fall si at det ikke er så veldig store forskjeller prismessig på å utføre den i andre vestlige land og å utføre den i Norge. Om du tar sjansen på å flagge ut oppgaven til u-land, så vil du mest sannsynlig ikke kunne glede deg over samme resultat…

Husk at en FUE hårtransplantasjon er en investering for livet, og at når du den ène gangen i livet skal utføre den – så bør det bli gjort av seriøse og gode leger på en anerkjent klinikk.

De fleste norske klinikker har en høyere gjennomsnittspris på hårtransplantasjon enn hva man finner utenlands.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

En blogg om hårtap og hårtransplantasjon