Hvordan finne ut om du lider av arvelig hårtap

Hvordan finne ut om man lider av arvelig hårtap

Den første tiden hvor man ser at hår ligger igjen i hendene etter at man har frisert håret (les: brukt hårgelé), det ligger igjen litt ekstra hår på puta når du har stått opp om morgenen og det ligger igjen litt ekstra hår nederst i sluken etter en varm dusj – det er en tid som er preget av mange spørsmål hos unge menn som lider av hårtap.

For om du er midt i den prosessen nå, så vil du nok helt sikkert lure på:

Hva slags hårtap er det jeg lider av?

Det mange gjør er å besøke fastlegen sin for å høre om de har peiling. Som regel blir man bare henvist til familietreet – hvor du ved hjelp av litt enkel observasjon og matematikk kan se om du er i faresonen for å miste håret i løpet av livet.

Hvis du lider av androgen alopeci (den arvelige varianten), så er du nødt til å sette i gang andre behandlingsmetoder enn hvis det er stress/vitaminmangel som er kilden til problemet.

Stikk innom legen din og hør om han har råd til hårtap. Foto: Wikimedia Commons

Men det er ikke kun observasjon av familietreet som kan hjelpe deg på vei til å finne ut om du bør sette i gang med å prøve ut våre anbefalte produkter. Det finnes nemlig noen symptomer som du kan spotte etter en stund.

– Hvor mistes håret?

Det er to steder håret kan begynne å mistes når det er snakk om alopeci; på toppen av hodet og i vikene. Hvis du tar en tynn, liten kam og drar først gjennom bakhodet: Vil det da ligge hår igjen i kammen? Hvis svaret er ja, så er det betryggende.

Hvis svaret er nei, så prøver du først å dra kammen gjennom på toppen av hodet (kronen). Om det da ligger igjen hår vil hårtapet ditt være relatert til «måne-området» – og den samme prosedyren kan du utføre ved å dra det gjennom vikene.

– Bruker du noe som er skadelig for håret ditt?

Jeg kunne skrevet lenge om ting som er dårlig for håret ditt her, men jeg har egentlig samlet det i en artikkel som du kan skumme igjennom.

Om du bruker noen av disse tingene; stopp det umiddelbart.

– Hva kan du starte med umiddelbart for å stoppe hårtapet?

Det er et par ting som kan gjøres – foruten å kjøpe inn masse produkter som du ikke er sikker på vil fungere. Ved å ha et sunt og balansert kosthold samt få i deg vitaminene du trenger vil du oppnå en god og jevn helseeffekt som også kan påvirke hårvekst.

Faktisk er det ikke dumt å klippe seg litt kort og la hårsekkene få hvile litt fra hårprodukter o.l. .

Jeg ønsker deg i hvert fall lykke til med å finne ut om du har arvelig hårtap eller ei. Og husk på at det i dagens samfunn ikke er nødvendig å akseptere hårtapet, men det er faktisk ganske greit å gjøre noe med det om man kjøper inn de rette produktene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *